Tastemakers case project management

Conceptontwikkeling & project management voor Nederlands grootste leverancier van themaproducten voor kerstpakketten.

Dit innovatieve bedrijf ontwikkelt jaarlijks zo’n 12 tot 16 themalijnen met circa 20 foodproducten per lijn. Thema’s worden ontwikkeld op basis van food-, fashion-, interieur- en lifestyle trends en geleverd aan onder andere groothandels op het gebied van kerstpakketten en relatiegeschenken.

Werken op een uniek snijvlak van food-innovatie, verpakkingsontwikkeling en marketing.

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd geweest door kerstpakketten. Er kwamen dan ook genoeg feestelijke dozen mee naar huis vanaf ons familiebedrijf, geschonken door relaties. Een typisch Nederlandse traditie. Toentertijd bestonden de pakketten uit gouden of rode doosjes met toast, paté en nootjes. Maar tijden veranderen. Nooit had ik er bij stil gestaan wat voor intensief en creatief proces er tegenwoordig voorafgaat aan de ontwikkeling van de feestelijke pakketten die honderdduizenden Nederlanders jaarlijks nog krijgen.

Ik leerde alle in’s en out’s van de kerstpakkettenbranche kennen tijdens de zeven maanden die ik op interim-basis voor Tastemakers werkte in verband met een zwangerschapsverlof. In deze functie was ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van concepten en verpakkingen voor food in de kerstpakkettenbranche. Naast het aansturen van het team van grafisch vormgevers hield ik me tevens bezig met de coördinatie van het proces van brainstorm naar doorvertaling tot ontwerp en de presentatie bij klanten zoals Makro en Sligro.

Website Tastemakers.

  • Concept ontwikkeling
  • Projectmanagement
  • Aansturen team van grafisch vormgevers
  • Aansturen van diverse reclamebureaus
  • Intensief klantcontact
Oreon LED

Marketing & events voor wereldwijde leverancier van watergekoelde LED-verlichting voor de glastuinbouw.

Oreon is een Nederlandse innovatieve ontwikkelaar en fabrikant van high-tech LED grow lights voor de glastuinbouw. Meer dan 10 jaar geleden is Oreon begonnen met het doen van onderzoek en intensief testen van de armaturen en de technologie. Het eerste commerciële project met watergekoelde LED-armaturen is in 2009 geïnstalleerd in een kas. Nu worden de LED-armaturen van Oreon wereldwijd ingezet in de glastuinbouw, boven verschillende soorten gewassen.

Wanneer je opgroeit in het Westland kan het niet anders dan dat je ergens raakvlakken hebt met de glastuinbouw. Als tiener werkte ik in een tomatenkwekerij, en voor Moederdag haalde je uiteraard de rozen direct bij de kweker.

Die kennis van toen kwam goed van pas bij Oreon waar ik vijf maanden de werkzaamheden van marketing-productmanager overnam in verband met zwangerschapsverlof. Het is prettig als je de taal van de kweker (de klant) spreekt, en je snel een voorstelling kunt maken van het werkgebied van het bedrijf.

Video 

Website Oreon LED

  • Marketing & communicatie online & offline
  • Ontwikkeling nieuwe website
  • Online advertentiecampagne opgezet
  • Organisatie beurzen in Nederland, USA en Canada
Sportcentrum VU

Marketing & communicatie voor het sportcentrum van de Vrije Universiteit Amsterdam

Het Sportcentrum van de Vrije Universiteit van Amsterdam (De VU) beheert sportfaciliteiten op twee locaties. Er worden lessen aangeboden voor zowel studenten als medewerkers en buurtbewoners. Een omgeving vol enthousiaste en sportieve mensen, een plek waar iedereen zich heel snel thuis voelt, ook binnen het team.

De zeven maanden waarin ik als interim-marketing-communicatie manager werkte voor het Sportcentrum in verband met een zwangerschapsverlof waren bijzonder afwisselend. Bij kleinere organisaties is het ‘marketingteam’ veelal één persoon, en dat maakt dat je van veel facetten kennis in huis moet hebben. De offline communicatie binnen het Sportcentrum en op de Vrije Universiteit zelf. De online marketing, via de website, in nieuwsbrieven en op social. En daarnaast draaide het project voor de ontwikkeling van een nieuwe website met ontsluiting naar een online reserveringssysteem. 

Om in sporttermen te blijven: het was een pittige workout, maar zoals dat ook met sporten gaat: na afloop houd je niets dan een voldaan gevoel over. 

Website Sportcentrum Vrije Universiteit Amsterdam.

  • Marketing & communicatie online & offline
  • Ontwikkeling nieuwe website inclusief reserveringstool
  • Beheer social media
Close Menu